Geen rijbewijs

Dronken man op politiebureau opgehaald door dronken bijrijder

28 november 2019 14:27 Aangepast: 28 november 2019 16:05
Beeld © ANP

Een 30-jarige man heeft zich niet bepaald populair gemaakt bij de politie. Nadat hij was opgepakt omdat hij meerdere stoptekens negeerde, reed zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol, belde hij wel een heel opvallend persoon om hem op te halen van het politiebureau.

De politie van Breda was vannacht bezig met een surveillanceronde op de A16 bij Dordrecht toen ze een auto met Belgisch kenteken zagen rijden. De rijstijl van de bestuurder was dusdanig opvallend dat de politie een controle uit wilde voeren. De bestuurder negeerde het eerste stopteken. Bij het tweede stopteken leek de bestuurder te reageren, maar ging er vervolgens toch weer vandoor. Na een korte achtervolging kon de auto toch worden klemgereden.

Alcohollucht 

Bij de controle van de 30-jarige man werd direct een sterke alcohollucht geroken. Uit de alcoholtest bleek dat de man inderdaad te veel alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Naast de man zat een 24-jarige vrouw die ook te veel alcohol had gedronken. Agenten waarschuwden haar nog om niet te gaan rijden, omdat ze dan ook strafbaar zou zijn. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

85-jarige man stapt na waarschuwing politie toch dronken in de auto

Bij de ademanalyse op het politiekantoor bleek de man 2,5 keer de toegestane hoeveelheid te hebben gedronken. Daarnaast was hij ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. 

Grote verbazing

Toen de man enigszins was ontnuchterd en een dagvaarding had ontvangen, mocht hij iemand bellen om hem te komen ophalen. Tot grote verbazing van de politieagenten kwam de vrouwelijke bijrijder, nu als bestuurder, met de auto aangereden. 

Zij kon gelijk een ademanalyse afleggen. Ze bleek nog meer alcohol in haar bloed te hebben dan de man: 3 keer de toegestane hoeveelheid. Ook zij zal zich moeten verantwoorden bij de politierechter. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stoned en dronken bestuurder rijdt velgen stuk op snelweg

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore