Schokkende filmpjes

Vierde aanhouding wegens mishandelingszaken Gorinchem

27 november 2019 13:55 Aangepast: 27 november 2019 13:56
Een video van de mishandeling circuleerde op internet

Wegens een reeks mishandelingen in Gorinchem is een vierde verdachte opgepakt. Van de mishandelingen gingen filmpjes rond op social media.

De verdachte die vandaag werd gearresteerd is een 16-jarige jongen uit Gorinchem. Gisteren werden ook al drie jongens opgepakt, een 14-jarige en twee 15-jarige jongens.

Tegen hoofd geschopt

Op een van de filmpjes die van de mishandelingen werden gemaakt is te zien hoe een jongen nadat hij tegen de grond is gewerkt hard tegen zijn hoofd wordt geschopt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Sem werd mishandeld in Gorinchem: 'Kon er niets tegen doen'

De politie gaat ervan uit dat in de filmpjes vier afzonderlijke mishandelingen te zien zijn. Bekeken wordt of de aangehouden jongens bij een of meerdere mishandelingen betrokken waren. Ze zitten vast en worden verhoord.

Zes aangiftes

De vier worden beschouwd als de hoofdverdachten. Het onderzoek richt zich nu op de groep waarvan zij deel uitmaakten. De komende tijd volgen meer aanhoudingen, aldus de politie. In totaal zijn bij de politie zes aangiftes binnengekomen.

Burgemeester Reinie Melissant van Gorinchem reageerde geschokt op de beelden. "Het is afschuwelijk en onacceptabel", zei ze. Ook minister Grapperhaus van Justitie sprak zijn afschuw erover uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

School Gorinchem na reeks mishandelingen: ouders, blijf waakzaam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore