Telefoongesprek afgeluisterd

'Bekir E. naar speciale afdeling na bedreigingsplannen Van den Heuvel en De Vries'

27 november 2019 11:03 Aangepast: 27 november 2019 11:31
John van den Heuvel (links) en Peter R. de Vries Beeld © RTL Nieuws

Bekir E., de man die vorig jaar december in Rotterdam de 16-jarige Hümeyra doodschoot, heeft plannen gemaakt om John van den Heuvel en Peter R. de Vries te 'bedreigen'. Dat heeft De Vries via Twitter bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Advocaat Bekir E: 'Hij is een psychopaat en moet behandeld worden'

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

OM eist 20 jaar cel en tbs tegen Bekir E. voor moord op Hümeyra (16)

'E. heeft persoonlijkheidsstoornis' 

Volgens het Pieter Baan Centrum heeft E. een persoonlijkheidsstoornis, is hij zwakbegaafd, en grijpt hij dusdanig vaak naar drugs en alcohol dat het zijn leven beïnvloedt. Ook zou het goed mogelijk zijn dat hij waanideeën heeft. Hijzelf zegt niet afhankelijk te zijn van de drugs en alcohol. Ook de waanideeën ontkent hij. 

'Ik ben ook slachtoffer'

Tijdens het proces tegen E. bleek dat hij de zaken heel anders ziet dan bijvoorbeeld politie of onderzoekers. "Ze hebben nooit naar mijn verhaal willen luisteren, ze hadden vooroordelen", zegt hij over haast alle psychiaters, psychologen en deskundigen die hij sprak. "Ik ben ook een slachtoffer. Er is niet serieus naar mij gekeken."

20 jaar cel en tbs geëist

Het Openbaar Ministerie heeft 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Bekir E. voor het doodschieten van de 16-jarige Hümeyra, vorig jaar in Rotterdam. Hij heeft de moord eerder al bekend.  De rechter doet op 13 december uitspraak.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore