'Paradijselijk' eiland

'Politie steeds dichter bij Taghi, zou zich verstoppen op eiland bij Dubai'

27 november 2019 02:59 Aangepast: 27 november 2019 03:26
Ridouan Taghi. Rechts een reconstructie van zijn mogelijke uiterlijk, gemaakt in opdracht van de politie. Beeld © Politie

Ridouan Taghi, de meest gezochte voortvluchtige crimineel van Nederland, bevindt zich waarschijnlijk op het eiland Kish. Dat ligt in de Perzische Golf, op zo'n twee uur varen van Dubai. Nederland heeft geen uitleveringsverband met dat land.

Dat schrijft De Telegraaf vandaag op basis van 'meerdere bronnen', zowel binnen als buiten de opsporingsdiensten.

In juli schreef De Telegraaf al dat Ridouan Taghi 'zo goed als zeker' verscholen zit in Dubai. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) kon dat toen niet bevestigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Iraanse geheime dienst houdt Taghi hand boven het hoofd' 

Verblijfplaats achterhalen

Het OM en een team van tientallen politiemensen zijn al lange tijd bezig te achterhalen waar de meest gezochte crimineel van Nederland verblijft. Hij is volgens justitie de onbetwiste leider van een meedogenloze moordbende en wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Neef Ridouan Taghi opgepakt voor betrokkenheid moord advocaat Derk Wiersum

Politie-invallen 'crimineel samenwerkingsverband'

Gisteren deed de politie in Utrecht zeven invallen in verband met een 'langlopend onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband'. Door datzelfde onderzoek werd vorige week ook een aanhouding verricht in verband met de moord op advocaat Derk Wiersum.

Een politiewoordvoerder wilde gisteren echter niet zeggen of het criminele netwerk betrokken is bij de bende van de voortvluchtige Taghi.

De Telegraaf schrijft dat Taghi en zijn gezin op het 'paradijselijke' eiland Kish wonen. Vanuit daar zou de crimineel ook regelmatig naar Dubai reizen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore