'Excessief geweld'

Politieactie Utrecht om 'crimineel netwerk': invallen op 7 plekken

26 november 2019 16:38 Aangepast: 26 november 2019 16:40
Ridouan Taghi. Rechts een reconstructie van zijn mogelijke uiterlijk, gemaakt in opdracht van de politie. Beeld © Politie

De politie heeft vandaag op zeven plekken in en rond Utrecht gezocht naar spullen in verband met een 'langlopend onderzoek naar een crimineel samenwerkingsverband'. Het gaat om een crimineel netwerk dat mogelijk gestolen voertuigen levert die worden gebruikt bij onder meer liquidaties of plofkraken.

Informatie uit dit onderzoek leidde afgelopen week tot een aanhouding in verband met de moord op advocaat Derk Wiersum.

Een politiewoordvoerder wil niet zeggen of het criminele netwerk betrokken is bij de bende van de voortvluchtige misdadiger Ridouan Taghi. Die zit volgens justitie achter de moord op Wiersum, die de advocaat was van een kroongetuige in het proces tegen de bende van Taghi.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Neef Ridouan Taghi opgepakt voor betrokkenheid moord advocaat Derk Wiersum

De man die vorige week in het kader van het Utrechtse onderzoek werd aangehouden, is een neef van Taghi. Dat hebben betrouwbare bronnen eerder bevestigd.

Auto's en motoren

De twee onderzoeken hebben zijdelings met elkaar te maken, zegt de politie. Over de acties van vandaag wil de politie alleen kwijt dat auto's, motoren, goederen, gegevensdragers en een groot geldbedrag in beslag zijn genomen. Of er verdachten zijn aangehouden en op welke plaatsen precies is gezocht, is niet bekendgemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore