NS doet aangifte

Tegel van viaduct op trein gegooid: machinist 'heel erg geschrokken'

25 november 2019 22:47

Bij Sittard is vanavond vanaf een viaduct een stoeptegel op een intercity gegooid. De machinist is volgens een woordvoerder van NS 'heel erg geschrokken', maar maakt het goed. Alleen een ruitenwisser van de trein is gesneuveld.

De tegel heeft de ruit van de trein op een haar na gemist. "De machinist zag mensen op het viaduct staan en zag dat iemand wat in zijn handen had", zegt de woordvoerder. De machinist hoorde daarna een harde klap toen de tegel op de intercity terechtkwam. Hij heeft de trein in Sittard stilgezet.

De NS gaat aangifte doen. "We hopen dat de daders gepakt worden. Als dat lukt, gaan we de schade op hen verhalen. Wij kunnen er met ons hoofd niet bij dat mensen dit soort dingen doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jongens die treinen bij Breda beschoten vervolgd voor vernieling en verboden wapenbezit

Twee jongens met balletjespistolen

Afgelopen vrijdag werden twee treinen in Noord-Brabant beschoten. Daardoor sneuvelden vijf ruiten. Er raakte niemand gewond. Nog dezelfde avond hield de politie twee 15-jarige jongens met balletjespistolen uit Dorst en Breda aan. Ze worden verdacht van vernieling en verboden wapenbezit en moeten zich voor de kinderrechter verantwoorden.

"Wij hebben dit weekend heel duidelijk gemaakt wat de impact is van dit soort kwajongensstreken", zegt de NS-woordvoerder. "Voor degene die het overkomt, is het heel erg schrikken. Gelukkig was het een lege reizigerstrein, maar dat neemt niet weg dat de machinist heel erg geschrokken is."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore