Drie seizoenen

In een week tijd van lenteweer naar een tropische storm en winterse neerslag

25 november 2019 22:17
Archieffoto Beeld © ANP

Het weer gaat alle kanten op de komende dagen. Met temperaturen boven de 10 graden en de zon die zich veelvuldig liet zien, leek het afgelopen weekend wel lente. Maar dat gaat veranderen.

De tropische storm Sebastian zorgt deze week voor een heel ander weerbeeld. Met stevige rukwinden en een hoop regen kan de stormparaplu uit de kast gehaald worden. 

Windstoten

Net als afgelopen weekend blijven de maxima en minima de komende dagen iets hoger dan de normale waarde voor deze perioden. Waar de hogere temperaturen dit weekend nog gepaard gingen met een hoop zonuren, kan de komende dagen het regenpak weer aangetrokken worden.

"Vooral op woensdag valt er veel regen en staat er een stevige wind", zegt meteoroloog bij Buienradar Maurice Middendorp. "Dan hebben we te maken met de restanten van de voormalige tropische storm Sebastian. Het is dan vooral uitkijken op de weg. Er valt veel regen in een korte tijd en er kunnen windstoten van boven de 75 kilometer per uur voor komen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Noodweer in Frankrijk en Italië: zeker vier doden en veel chaos

Natte sneeuw

Volgens Middendorp klaart het vanaf vrijdag weer op, maar gaat de temperatuur ook naar beneden. "De temperatuur zal in het hele land zo rond het vriespunt liggen en overdag wordt het vaak niet warmer dan zo'n 5 graden. Begin volgende week kunnen er buitjes gepaard gaan met wat natte sneeuw. Dan staat de winter toch wel een beetje voor de deur."

Bekijk hier de temperatuur op dit moment:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore