Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Werkbezoek Pakistan

Honderden militairen ingezet voor veldbezoek Máxima in Pakistan

25 november 2019 16:54
Koningin Máxima brengt een bezoek aan de distributeur van PepsiCo in Pakistan. Beeld © ANP

Koningin Máxima heeft op de eerste dag van haar VN-werkbezoek aan Pakistan een zwaar beveiligd uitstapje gemaakt naar de Pakistaanse distributeur van drankenfabrikant PepsiCo.

Ze kreeg daar dingen te horen over het samenwerkingsverband dat Pepsi is aangenaam met Telenor. Hierdoor kunnen de afnemers hun betalingen en bestellingen op hun mobiel doen. Dat is revolutionair voor Pakistan, waar de meeste betalingen nog contant worden gedaan.

Koningin Máxima bij het UNDP (VN-Ontwikkelingsprogramma) in Pakistan. Koningin Máxima bij het UNDP (VN-Ontwikkelingsprogramma) in Pakistan.

Voor het 'veldbezoek' van de koningin waren honderden militairen, rangers en politieagenten opgetrommeld om wegen af te zetten en de omgeving van de plekken waar Máxima zou komen 'schoon te vegen'.

Geen enkele risico

Pakistan neemt zoals gebruikelijk geen enkel risico met bezoekende hoogwaardigheidsbekleders, ook al is de veiligheidssituatie verbeterd ten opzichte van haar eerdere bezoek in 2016.

Opvallende uitspraken koningspaar na staatsbezoek India

Vorige maand waren de koning en koningin op staatsbezoek in India. Dat staatsbezoek werd traditioneel afgesloten met een gesprek met de pers. Daarin deed de koning een paar opvallende uitspraken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore