14 en 15 jaar

Politie houdt drie jongens aan voor mishandeling Gorinchem

26 november 2019 12:42 Aangepast: 26 november 2019 12:58
Een video van de mishandeling circuleerde op internet

De politie heeft drie jongeren opgepakt in verband met de reeks mishandelingen in Gorinchem, in de leeftijd van 14 en 15 jaar. Ze hebben zich vanmorgen samen met hun ouders bij de politie gemeld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De politie heeft de jongeren de kans gegeven om langs te komen op het bureau. Daar hebben de jongeren gehoor aan gegeven. Ze worden vandaag gehoord.

Nadat dit eerste onderzoek is afgerond, wordt besloten of de drie in hechtenis worden genomen. Een woordvoerder meldt dat de drie jongens worden gezien als hoofdverdachten. 

Beelden

Vorige week ontstond er veel beroering over beelden die op social media zijn verschenen van een groepje jongeren dat leeftijdsgenoten mishandelt. De beelden zijn heftig: een slachtoffer ligt weerloos op de grond, maar wordt verder toegetakeld.

Hoeveel mishandelingen deze maand hebben plaatsgevonden is niet bekend, maar volgens Bert-Jan Kollmer van scholengemeenschap OVO in Gorinchem lijkt er sprake van een reeks. In totaal hebben vijf slachtoffers van rond de 14 jaar aangifte gedaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sem werd mishandeld in Gorinchem: 'Kon er niets tegen doen'

Bij het onderzoek naar het filmpje ontdekte de politie dat er meer beelden circuleerden. 

Waakzaam zijn

Wat de achtergrond is van de mishandelingen is nog onduidelijk. "Of het willekeur is, weten we nog niet. Het is bij onze scholen het gesprek van de dag", zei Kolmer erover. 

Hoewel de twee bekende mishandelingen plaatsvonden buiten school, droeg scholengemeenschap OVO ouders per brief op om waakzaam te zijn. Kollmer: "Als ik een ouder van een leerling was, zou ik mijn kinderen opdragen om de komende dagen even niet naar het park te gaan. Of niet alleen de straat op."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore