Dierenmishandeling

Meerdere katten met luchtbuks doodgeschoten bij Ermelo

23 november 2019 19:48 Aangepast: 07 december 2019 08:57
De foto die wijkagent Annemarieke van Maanen plaatste bij haar Instagrampost. Beeld © Ralf Meelker

Volgens de politie zijn in het Gelderse Ermelo meerdere meldingen gedaan van katten die zijn doodgeschoten met een luchtbuks.

Groot leed

De katten werden in de omgeving van de Buitenbrinkweg beschoten. "Het gaat hier om dierenmishandeling", schrijft wijkagent Annemarieke van Maanen op Instagram. Ze roept op informatie over de beschietingen te delen.

Volgens Van Maanen zorgt het geweld voor groot leed bij de dieren en hun eigenaren. "Dit moet stoppen! Wie heeft er nadere informatie?" Om hoeveel katten het gaat is niet duidelijk.

Kat Sammy

De kat van Annemarie Slot, bewoonster van de Buitenbrinkweg, werd vier weken geleden ook beschoten, vertelt ze aan De Stentor. "Hij is in zijn pootje geschoten en de kogel zit er nog steeds in. We hopen dat het goed met hem komt." Kat Sammy heeft wel geluk gehad, voegt ze eraan toe. "Volgens de dierenarts was het schot gericht op het hart."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Half jaar cel en boete voor man die kat Sprotje in oven stopte

Niet alleen in Ermelo

Ermelo is niet de enige plek waar katten recentelijk slachtoffer werden van geweld. Eerder deze week meldde de politie in Emmeloord ook al onderzoek te doen naar de dood van poes Dollie. Dollie werd gevonden met de kogel van een luchtbuks in haar zij.

Haar baasje Margreet Benajmins deelde afgelopen zondag schokkende beelden van haar poes op Facebook. "De politie heeft bevestigd dat onze Dollie is gevonden", schreef ze erbij. "Zoals je ziet is ze met een buks doodgeschoten." De post, waarin Margreet buurtgenoten waarschuwt op hun huisdieren te passen, werd honderden keren gedeeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bizar: kat Pip in korte tijd twee keer beschoten met luchtbuks

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore