Veiling

Dit Nederlandse muntje is vandaag verkocht voor 25.000 euro

23 november 2019 15:41 Aangepast: 23 november 2019 15:47
De munt die voor 25.000 euro is verkocht. Beeld © De Nederlandsche Postzegel- & Muntenveiling

Een recordbedrag: voor 25.000 euro werd vandaag een Nederlands muntje verkocht op de Nederlandsche Muntenveiling in Weesp. Het gaat om een zilveren kwartje waarop het profiel van Willem III staat.

Het antieke kwartje uit 1853 maakte deel uit van de collectie van een verzamelaar die onlangs is overleden. De man zocht volgens het veilinghuis op de lagere school al naar muntjes. Die hobby leidde tot een bijzondere collectie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bij opruimen gevonden VOC-munt brengt twee ton op

Zeldzaam

Ook andere zeldzame munten uit zijn collectie brachten volgens het veilinghuis enorme bedragen op. Het zilveren kwartje had de man niet gevonden, maar gekocht op een veiling. Volgens het veilinghuis is de neergetelde 25.000 euro een recordbedrag.

Waarom iemand zoveel geld wil neertellen voor een munt? Dat heeft volgens de Nederlandsche Muntenveiling te maken met de combinatie van de kwaliteit van de munt en de zeldzaamheid. "Er zijn heel weinig van deze munten overgebleven want vroeger werden veel munten versmolten. Daarnaast is de kwaliteit van de munt heel goed: hij is niet gespleten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore