Geen gewonden

Twee jongens (15) opgepakt voor beschieten treinen in Brabant

22 november 2019 21:35 Aangepast: 23 november 2019 06:50
De ruiten van deze trein na een mogelijke beschieting Beeld © Tom van der Put / SQ Vision

In Brabant zijn vanavond twee treinen met kapotgeschoten ruiten de stations van Breda en Eindhoven binnengereden. De politie heeft twee 15-jarige jongens aangehouden.

Waarschijnlijk zijn beide treinen beschoten tijdens hun rit. De trein die richting Breda reed werd beschoten bij Gilze-Rijen. Van die trein sneuvelden vijf ramen.

Balletjespistolen

De twee aangehouden jongens hadden volgens de politie balletjespistolen bij zich, met metalen ballen. Ze worden verdacht van 'het vernielen van treinen'. De politie kon hen aanhouden na aanwijzingen van een getuige.

Niemand raakte gewond, omdat de kogels niet helemaal door de ruiten kwamen. Alleen de buitenramen zijn kapot. 

Ook locomotief

De politie onderzoekt het incident en ondervraagt de mensen in de trein. Volgens ooggetuigen zouden er ook 'kogelgaten' te zien zijn in de locomotief.

Op het station in Eindhoven kwam niet veel later ook een trein binnenrijden met een kapot raam. Ook daar houdt de politie rekening met een schietincident.

'Iedere voorstelling te boven'

NS-topman Roger van Boxtel is verbijsterd over de gebeurtenissen. "Dat mensen met een buks op een trein gaan schieten, dat gaat iedere voorstelling te boven gaan", reageert hij.

"Reizigers, maar ook de machinist en de conducteurs zijn zich helemaal rot geschrokken. Het is een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd. Ik hoop echt dat de onderste steen boven komt. We moeten een voorbeeld stellen, dit kan niet."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore