'Door 40 jongens omsingeld'

Sem werd mishandeld in Gorinchem: 'Kon er niets tegen doen'

21 november 2019 23:25 Aangepast: 27 december 2019 16:22
Moeder Larissa, samen met haar zoon Sem. Beeld © Beau

De afgelopen dagen gingen afschuwelijke beelden rond van een mishandeling in Gorinchem. Vandaag bleek dat zeker vijf jongens aangifte hebben gedaan. De slachtoffers zijn in elkaar geslagen zonder dat ze enig idee hadden waarom. Eén van die jongens is Sem en hij deed vanavond samen met zijn moeder Larissa zijn verhaal.

In het programma Beau vertelde de 15-jarige Sem dat hij met vrienden in het park was in Gorinchem om 'samen een peukje te doen' toen hij opeens omsingeld werd. Een groep van zo'n veertig jongens stond opeens om Sem en zijn vrienden heen.

Dader nog nooit gezien

"Ik herkende een paar jongens van mijn school, twee zaten bij mij in de klas, maar de rest kende ik niet." Binnen enkele seconden werd Sem in elkaar geslagen. Nog altijd heeft hij geen idee waarom. De jongen die op hem insloeg, had hij nog nooit gezien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

School Gorinchem na reeks mishandelingen: ouders, blijf waakzaam

"Op den duur lieten ze mij los en gingen ze door naar de volgende jongen", vertelt Sem. Ook zijn vrienden werden in elkaar geslagen, zoals Michiel. "Hij werd op zijn hoofd getrapt. Hij heeft ook heel veel pijn, maar hij houdt vol."

Beau van Erven Dorens in gesprek met Sem:

Moeder Larissa zei het verschrikkelijk te vinden om de beelden van de mishandeling van haar zoon te zien. "Het doet pijn, zeker omdat het onterecht is. Maar dit moet natuurlijk sowieso nooit gebeuren. Het is nu mijn zoon, maar er kunnen er zo meer volgen. Deze week zijn er al vijf van dit soort incidenten geweest."

'Ik wil dat dit stopt'

Sem gaat op dit moment niet naar school, hij voelt zich daar niet veilig. "Ik wil dat dit stopt", vertelt Sem. "Dat dit klaar is."

In de Tweede Kamer werd vandaag vol afschuw gereageerd op de mishandelingen. FvD-leider Thierry Baudet wilde een debat met de minister van Justitie. De Kamer besloot daar tijdens een al gepland debat verder over te spreken met Grapperhaus.

De politie is een onderzoek begonnen naar de mogelijke reeks van mishandelingen door jongeren in Gorinchem. Een deel van de daders is geïdentificeerd, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het lokale schoolbestuur roept ouders op om 'waakzaam te zijn'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kamer spreekt over 'weerzinwekkende mishandelingen' Gorinchem

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore