Mogelijk jachthonden

DNA afgenomen van 67 honden om doodbijten zwangere vrouw

21 november 2019 19:16 Aangepast: 21 november 2019 20:11
Elisa Pilarski met een van haar honden Beeld © Facebook Elisa Pilarski

De Franse politie heeft DNA-materiaal afgenomen van 67 honden. De rechercheurs willen onderzoeken welke honden afgelopen zaterdag in het bos van Retz de 29-jarige zwangere Elisa Pilarski hebben doodgebeten. Ze overleed door bijtwonden aan haar armen, benen en hoofd.

De vrouw die een van haar eigen honden uitliet, werd vermoedelijk aangevallen door een roedel honden. Het onderzoek richt zich onder meer op 62 dieren die betrokken waren bij een hertenjacht vlak in de buurt, maar ook op de vijf honden van Pilarski zelf.

Jagers ontkennen

De jagers gaan ervan uit dat hun honden van de hertenjacht niet hebben gebeten. Dat is in zeker vijfhonderd jaar nog nooit gebeurd, benadrukken ze.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Nieuwe formule: zo reken je uit hoe oud je hond is in mensenjaren

Het slachtoffer liet zelf een grote Amerikaanse staffordshireterriër uit, die ook is gebeten. Dit dier laat zich volgens de jagers niet zomaar bijten en moet zich hebben verdedigd tegen de aanvaller(s). Maar geen van de honden van de hertenjacht vertoonde zaterdagavond enig spoor van een gevecht met een andere hond.

Belde in doodsangst haar vriend

Volgens hen zou het dus om andere 'daders' gaan. De politie zoekt nog naar een verdachte Mechelse herder. Pilarski plaatste namelijk op Facebook een bericht over een ruzie met een man die een erg agressieve Mechelse herder onaangelijnd uitliet. Kort daarna belde ze haar vriend dat ze in doodsangst was. 

De vriend van Elisa sprak vandaag met de Franse zender BFM. Hij vertelde huilend dat hij haar lichaam had gevonden in de buurt van een ravijn, waar hij ook ongeveer dertig honden zag. "Het kunnen alleen maar de jachthonden zijn geweest", zei hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Schot koopt op advertentiewebsite katten als levend aas voor zijn vechthonden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore