Onderwereld Brabant

8 handgranaten gevonden bij massale inval woonwagenkamp Lith

21 november 2019 17:04 Aangepast: 21 november 2019 17:06
De handgranaten. Beeld © Politie.nl

De politie heeft op de eerste dag van de inval in het woonwagenkamp in het Brabantse Lith acht handgranaten gevonden. Ook is er een vuurwapen aangetroffen. Het onderzoek draait rondom de familie van Martien R., kopstuk van de Brabantse onderwereld.

De massale inval van het woonwagenkamp begon rond 06.00 uur in de ochtend. Zo'n honderd politieagenten werkten samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst om het terrein uit te kammen.

Dagen duren

Het uitgebreide onderzoek zal verschillende dagen duren. Bewoners van het kamp worden ondergebracht in vervangende woonruimte. Ook op andere locaties wordt gezocht. Het gaat om een woning en een bedrijf in Oss en een chalet op een vakantiepark in Friesland.

De doorzoeking wordt gedaan vanwege het onderzoek in operatie Alfa, waarin topcrimineel Martien R. en zijn familie centraal staan. Martien R., zijn zoon en een oom werden al eerder opgepakt. Vorige week werd al een woonwagenkamp in Oss binnengevallen. Daarbij werden zware vuurwapens en grote hoeveelheden drugs en geld gevonden.

Kopstuk

Martien R. is  48 jaar en wordt gezien als kopstuk van de Brabantse onderwereld. Hij groeide op in een berucht woonwagenkamp in Vorstengrafdonk.  Hij zou aan het hoofd staan van de familie, die zich volgens het OM bezig zou houden met de  import van harddrugs, vuurwapenhandel en de handel in synthetische drugs

Martien R. wordt in verband gebracht met in elk geval één liquidatie en een poging daartoe, maar is daarvoor nooit veroordeeld Hij is in 2014 wel veroordeeld voor de mishandeling van een man in Wijchen

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Grote inval bij woonwagenkamp Lith

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore