Met stalen pijp aangevallen

4 jaar cel voor stel dat deurwaarder probeerde te doden

21 november 2019 16:30 Aangepast: 21 november 2019 16:32
Beeld © ANP

Een 36-jarige man en vrouw uit Nieuwleusen zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar omdat zij een deurwaarder probeerden te doden met een stalen pijp. Ook moeten ze de deurwaarder een schadevergoeding van ruim 22.500 euro betalen.

In juli van dit jaar kwam de deurwaarder het terrein oprijden waar het stel woont. Hij wilde documenten afgeven die te maken hadden met de juridische en financiële afwikkeling van het stoppen van hun transportbedrijf. 

Geslagen met stalen pijp

Maar daar was het stel niet zo blij mee. De vrouw liep met een stalen pijn op de man af en viel de deurwaarder aan. Even later kwam haar man, die sloeg de deurwaarder met zijn vuisten en later ook met een stalen pijp.

Ze bedreigden de deurwaarder en pakten zijn autosleutels en telefoon af waardoor hij geen kant meer op kon. "Hierdoor vreesde hij geruime tijd voor zijn leven", stelde de rechtbank vandaag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Politie niet langer met deurwaarder op huisbezoek

Het stel zei in de rechtbank juist dat de deurwaarder hen zou hebben aangevallen. Alle verwondingen die de deurwaarder had opgelopen, zou hij bij zichzelf hebben aangebracht.

'Hij had dood kunnen gaan' 

De rechtbank ging niet mee in dat verhaal. "De man had dood kunnen gaan als ze zijn hoofd hadden geraakt", stelde de rechter. De deurwaarder liep ernstig letsel op zoals botbreuken in zijn rechtervoet en zijn rechteronderarm.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore