Anouar T.

Neef Ridouan Taghi opgepakt voor betrokkenheid moord advocaat Derk Wiersum

20 november 2019 14:59 Aangepast: 20 november 2019 15:34
Derk Wiersum

Anouar T., de neef van Ridouan Taghi, is opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum. Dat bevestigen bronnen aan RTL Nieuws na berichtgeving van onder meer Het Parool. Een arrestatieteam hield de man vannacht aan op de openbare weg.

De politie laat aan RTL Nieuws weten dat ze 'noch kunnen bevestigen, noch kunnen ontkennen' dat het om Anouar T. gaat. Wel laat de politie weten dat direct na de aanhouding van de man zijn woning is doorzocht.

Advocaat Derk Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in de Marengo-strafzaak. 

Ridouan Taghi

De hoofdverdachte in die zaak, Ridouan Taghi, wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Ook wordt hij gelinkt aan de moord op Wiersum. Tegen Taghi is een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Moordcommando hield advocaat Wiersum in de gaten'

Begin oktober werd er ook al een man aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op Wiersum. Gisteren werd duidelijk dat er nog twee mensen waren opgepakt. Zij worden verdacht van heling van één van de auto's die bij moord gebruikt is.

Waarom Wim Anker een verdachte van de moord op Wiersum bijstaat

Advocaat Anker vertelt waarom hij de man bijstaat die eerder opgepakt is voor betrokkenheid bij de moord op Derk Wiersum.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore