Heling

Twee mannen aangehouden in zaak vermoorde advocaat Derk Wiersum

19 november 2019 20:36 Aangepast: 19 november 2019 21:07
Derk Wiersum

De politie heeft twee mannen aangehouden in het onderzoek naar de moord op advocaat Derk Wiersum. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ze opgepakt voor heling van één van de auto's die bij moord gebruikt is.

De twee mannen zijn verhoord en inmiddels weer vrijgelaten, meldt de politie. Ze worden ondanks hun vrijlating nog steeds als verdachte beschouwd. Ze konden worden opgepakt na 37 tips die bij de politie binnenkwamen na een uitzending van Opsporing Verzocht.

Advocaat Derk Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam-Buitenveldert op straat doodgeschoten. Hij stond kroongetuige Nabil B. bij in de Marengo-strafzaak. 

Ridouan Taghi

De hoofdverdachte in die zaak, Ridouan Taghi, wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Ook wordt hij gelinkt aan de moord op Wiersum. Tegen Taghi is een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd.

De politie heeft eerder al iemand anders aangehouden voor betrokkenheid bij de moord op de advocaat. De schutter is nog altijd niet gepakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Van der Goot staat verdachte van moord op Derk Wiersum bij

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore