Mogelijk een bende

Weer jongens opgepakt om mishandeling na date via Grindr

19 november 2019 17:13 Aangepast: 19 november 2019 17:54
Archieffoto

De politie heeft opnieuw drie jongens opgepakt vanwege een beroving in Bilthoven. Ze horen mogelijk bij een bende die het specifiek gemunt lijkt te hebben op homoseksuelen.

Het gaat om een 15-jarige jongen uit Utrecht en twee 17-jarige jongens uit Bilthoven, meldt de politie. Eerder werden drie andere jongens van 17 jaar uit Zeist en Bilthoven aangehouden.

Vuurwapen en honkbalknuppel

Op 16 augustus werd een 47-jarige man uit Soest beroofd die dacht een date te hebben met een andere man. Hij werd onder bedreiging van een vuurwapen en een honkbalknuppel gedwongen een bos langs de Dwarsweg in te lopen. Het slachtoffer werd mishandeld en bestolen van zijn geld, telefoon en bankpas.

Ook eisten de daders zijn pincode. Na de beroving gingen de daders ervandoor en schakelde het slachtoffer de politie in. De zaak werd onder meer behandeld in het programma Opsporing Verzocht. Tips leidden uiteindelijk tot de aanhoudingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Jongens (17) aangehouden om mishandeling na date via Grindr

Mogelijk is er nog een man slachtoffer geworden van de groep. Hij zou een dag eerder, op 15 augustus, op soortgelijke wijze zijn beroofd. De politie wil graag in contact komen met deze man.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore