Brandwonden

Nederlands meisje (13) onder spanning door telefoon in bad

18 november 2019 21:23 Aangepast: 19 november 2019 16:57
Nooit doen: je telefoon opladen in de badkamer. Beeld © iStock

Een 13-jarig meisje uit Nederland is onder spanning komen te staan toen ze haar telefoon, die aan de oplader lag, in bad liet vallen. Dat schrijft het medische tijdschrift Journal of Medical Case Reports.

Het meisje nam een bad terwijl ze in haar rechterhand haar telefoon vasthield, schrijft het tijdschrift. De telefoon was op dat moment aan het opladen. Het is niet duidelijk wanneer het incident precies heeft plaatsgevonden.

Een harde schreeuw

Het meisje schreeuwde het uit toen ze onder spanning kwam te staan, waardoor haar moeder direct naar de badkamer kwam. Zij haalde de oplader uit het stopcontact en tilde haar dochter uit het bad.

Het meisje liep twee diepe brandwonden op. Het meisje liep twee diepe brandwonden op.

Het meisje was korte tijd bewusteloos en had last van spiersamentrekkingen. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar twee diepe brandwonden werden ontdekt. Eentje in haar hand, de andere op haar buik.

Geheugenverlies

Het meisje had last van geheugenverlies, dus ze kon zelf niet vertellen wat er nu precies was gebeurd. Maar door onder meer de spiersamentrekkingen en de brandwonden was te concluderen dat het meisje onder spanning was komen te staan.

De brandwond op haar hand. De brandwond op haar hand.

Na twee dagen mocht ze het brandwondencentrum verlaten. Later is ze nog wel geopereerd aan de brandwond op haar buik.

Waarschuwing

De schrijvers, afkomstig van het Amsterdam UMC en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, willen mensen met het artikel waarschuwen. Ze benadrukken dat elektrische apparaten of snoeren nooit in de buurt van water moeten worden aangesloten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kinderen weten maar weinig over brandgevaar mobieltjes

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore