Sinds juni spoorloos

Minderjarige jongens in Nederland opgepakt vanwege vermiste Belg

17 november 2019 16:53 Aangepast: 17 november 2019 17:02
De vermiste Johan van der Heyden en zijn bestelbus. Beeld © Belgische politie

De politie heeft twee minderjarige jongens opgepakt in Nederland in verband met de vermissing van een Belgische loodgieter. Ook is er een 30-jarige verdachte aangehouden in Hoogerheide. De politie spreekt in de zaak van een ernstig misdrijf en gaat ervan uit dat de Belg niet meer leeft.

De drie worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de vermissing van de 56-jarige loodgieter Johan van der Heyden, die sinds zondag 2 juni spoorloos is. De Belg werd voor het laatst gezien toen hij die avond zijn woning in het Belgische Lint verliet. 

'Ernstig misdrijf'

Zijn witte busje, een Peugeot Boxer, werd later leeg teruggevonden in Den Bosch. De auto is vermoedelijk ook in Steenbergen geweest.

De man die in een woning in Hoogerheide is aangehouden, heeft volgens de politie geen vaste woon- of verblijfplaats. Over de leeftijden en woonplaatsen van de twee minderjarigen worden in verband met hun leeftijd geen uitspraken gedaan.

15.000 euro beloning

In totaal zitten nu zes verdachten vast vanwege de vermissing. In Nederland zitten drie mannen en twee vrouwen vast, in België zit een vrouw sinds juli vast vanwege mogelijke betrokkenheid. De twee vrouwen die in oktober in Nederland werden aangehouden, zijn een 39-jarige vrouw en haar 18-jarige dochter.

Justitie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de verdwenen Van Der Heyden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore