Gekwalificeerd

Tiende EK voor Oranje en drie thuiswedstrijden in ArenA

16 november 2019 22:55 Aangepast: 16 november 2019 23:55

Het Nederlands elftal mag volgend jaar zomer voor de tiende keer aan het EK deelnemen. Oranje weet na de het gelijke spel tegen Noord-Ierland dat het minimaal als tweede eindigt in groep C van het kwalificatietoernooi in twaalf landen.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman sluit dinsdag het kwalificatietoernooi af met een thuisduel tegen Estland in de Johan Cruijff ArenA. Oranje heeft dan niet meer in eigen hand of het groepswinnaar wordt. Het Nederlands elftal speelt de drie groepswedstrijden van het EK voor eigen publiek in de Johan Cruijff ArenA.

Twaalf landen

De openingswedstrijd van het EK is op 12 juni in Rome, de finale op 12 juli in Londen. De zestiende editie van de Europese eindronde wordt in twaalf landen gehouden, vanwege de zestigste verjaardag van de UEFA. Amsterdam, Rome, Londen, Bakoe, Kopenhagen, München, Boedapest, Dublin, Boekarest, Sint-Petersburg, Glasgow en Bilbao zijn de speelsteden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

We zijn er weer bij! Na moeizame avond plaatst Oranje zich voor EK

Oranje nam negen keer eerder deel aan een Europese eindronde. Nederland won het EK van 1988 en sneuvelde in 1992, 2000 en 2004 in de halve finales. Oranje werd derde in 1976 en in 1996 en 2008 waren de kwartfinales het eindstation. Oranje sneuvelde in 1980 al in de eerste ronde en verloor in 2012 alle drie de groepswedstrijden.

Niet gelukt

Het Nederlands elftal wist zich niet te kwalificeren voor het EK van 2016 en miste vervolgens ook het WK van 2018. Van de huidige selectie weten alleen Ryan Babel, Jasper Cillessen, Memphis Depay, Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum hoe het is om op een groot toernooi te voetballen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore