Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Cocaïnehandel

Nederlandse drugsbaron dood gevonden in Braziliaanse cel

16 november 2019 16:03 Aangepast: 16 november 2019 16:23
De drugscriminelen die zijn opgepakt. Het is onduidelijk wie Dennis V. is. Beeld © Braziliaanse politie

Een Nederlandse verdachte van grootscheepse drugshandel die in augustus werd opgepakt in Brazilië, is dood gevonden in zijn cel. De 40-jarige Dennis V. zat er vast omdat hij aan het hoofd zou hebben gestaan van een criminele organisatie die op grote schaal cocaïne verscheepte naar Europa.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt de dood van de man en staat in contact met zijn nabestaanden. Over de doodsoorzaak is officieel nog niets bekend, zegt een woordvoerster. Braziliaanse media melden dat hij vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd.

Alleen in cel

Volgens de krant O Popular was hij alleen in zijn cel. Hij zat in afwachting van zijn berechting vast in de staatsgevangenis in Planaltina de Goiás, niet ver van de hoofdstad Brasilia.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Brazilië in ban van Limburgse drugscrimineel Dennis V.: 'Dure Ferrari's en privéjets'

De Braziliaanse politie meldde eerder al dat V. en zijn bendeleden geen moeite deden om de rijkdom te verhullen die ze met hun drugshandel vergaarden. Ze woonden in afgesloten villawijken, maakten reisjes naar Dubai en de Malediven, reden in luxe auto's rond en bezaten twee zakenvliegtuigen en een helikopter.

Cocaïne verplaatsen

Volgens de politie verplaatste de bende de cocaïne vanuit andere landen als Colombia en Bolivia naar Brazilië met vliegtuigjes, waarvoor jonge piloten werden ingezet. Vanuit Brazilië ging de lading vervolgens naar afnemers in onder meer Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Het oprollen van het drugsnetwerk was groot nieuws in Brazilië. In een uitgebreide verklaring schreef de politie dat zes kopstukken (in de leeftijd van 24 tot en met 40 jaar) waren aangehouden, onder wie de 40-jarige Dennis V. uit Nederland.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie0900-0113

Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore