Te gevaarlijk

Kick Out Zwarte Piet naar Malieveld Den Haag

15 november 2019 21:26
Demonstranten en een Zwarte Piet tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas vorig jaar op de Zaanse Schans. Beeld © ANP

Kick Out Zwarte Piet gaat morgen in Den Haag demonstreren op de Koekamp, naast het Malieveld. Het podium komt te staan bij het Internationaal Homomonument dat daar staat.

Eerder vandaag gaf de groep aan niet langs de route van de intocht te willen protesteren omdat dit te gevaarlijk zou zijn.

Vorige week vielen tientallen mensen een gebouw in Den Haag aan waar KOZP aan het vergaderen was. Ramen werden ingeslagen en vuurwerk werd afgestoken. Vijf mensen werden opgepakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kick Out Zwarte Piet belaagd, jongste verdachte 13 jaar oud

Volgens Kick Out Zwarte Piet leidt demonstreren langs de route tot 'levensgevaar in het bijzonder voor zwarte mensen en andere mensen van kleur'.

Haven van Scheveningen

De manifestatie op de Koekamp begint om 13.00 uur. Sinterklaas komt zaterdag aan het einde van de ochtend aan in de haven van Scheveningen. Hij wordt daar welkom geheten door waarnemend burgemeester Johan Remkes en door de ambassadeur van Spanje.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Haagse Kick Out Zwarte Piet wil vanwege veiligheid andere protestplek bij intocht

Daarna begint een rijtoer door Den Haag. Rond 17.00 uur komt de Sint aan op zijn bestemming, het Plein voor de Tweede Kamer.

Niet komen opdagen

Bij de intocht vorig jaar kreeg Kick Out Zwarte Piet een grasveld langs de route toegewezen om te demonstreren. De demonstranten waren het daar niet mee eens en kwamen niet opdagen. Later verschenen tientallen betogers bij het Malieveld. De ME voorkwam daar een confrontatie met voorstanders van Zwarte Piet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore