Grote politieactie

Ondergrondse wapenopslag gevonden bij woonwagenkamp Oss

15 november 2019 17:29 Aangepast: 15 november 2019 18:58
Een van de verborgen wapenkelders Beeld © Politie

In de buurt van het woonwagenkamp in Oss waar de politie sinds woensdagmorgen bezig is met een enorme zoekactie, zijn meerdere wapenkelders gevonden. De opslagruimtes waren bewaakt met camera's en lagen vol met zware wapens zoals kalasjnikovs en M16-machinegeweren.

Ook in zeker één doorzochte auto op het kamp bleek een verborgen ruimte te zijn ingebouwd, met daarin een pistool verborgen.

Gewelddadig karakter

Verder vond de politie nog meer pistolen en een stengun. Ook werden flinke hoeveelheden geld, drugs, munitie en grondstoffen voor drugs gevonden.  In een ondergrondse ruimte werd een explosief aangetroffen: "Deze vondst onderstreept in onze ogen het gewelddadige karakter van dit criminele netwerk”, vertelt de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Godfather' Brabantse onderwereld opgepakt in Oss, woonwagenkamp uitgekamd

Honderden agenten en militairen

Woensdagmorgen viel de politie met honderden agenten, met hulp ven specialisten van Defensie en de Fiod, het kampje binnen en hield tegelijkertijd drie mannen van één familie aan. De familie wordt beschouwd als het hoofd van van de Brabantse onderwereld, met het kamp in Oss, waar de drie overigens niet woonden, als hun hoofdkwartier.

De bewoners van het kamp, dat bestaat uit een handvol woonwagens, werden elders ondergebracht en de politie sloot het kampje en ruime omgeving hermetisch af van de buitenwereld, om het terrein grondig te kunnen doorzoeken.

Een enorme politiemacht sloot het woonwagenkamp in Oss hermetisch af. Een enorme politiemacht sloot het woonwagenkamp in Oss hermetisch af.

De drie mannen die zijn aangehouden, blijven allen ten minste de komende twee weken in de cel. Onder hen de 48-jarige Martien R., die geldt als de 'godfather' van Brabant. Volgens politie en justitie houden zij zich bezig met grootschalige drugshandel.

R. zou op meerdere momenten grote hoeveelheden harddrugs hebben ingevoerd. Een van de andere arrestanten wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij het vervoer van bijna 100 kilo MDMA en diefstal van een vrachtwagen met oplegger en container. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore