Zes slachtoffers

Tien jaar cel geëist tegen Vlissinger voor brute verkrachtingen

14 november 2019 18:06
De rechtbank in Middelburg. Beeld © ANP

Tegen de 34-jarige Stephan T. uit Vlissingen is vandaag tien jaar gevangenisstraf geëist in de rechtbank in Middelburg. Het Openbaar Ministerie (OM) acht bewezen dat hij zes vrouwen op zeer brute wijze heeft verkracht en mishandeld.

Dat zou zijn gebeurd in 2017 en 2018 tijdens meerdere dates na contact via datingsites.

Behalve de straf die de officier van justitie eist, willen de slachtoffers een schadevergoeding. Eén slachtoffer eist bijna een ton. De overige slachtoffers eisen in totaal 25.000 euro.

Geëmotioneerd

Bij de rechtszaak waren vier van de zes slachtoffers aanwezig. Tijdens het benoemen van de gruwelijke details raakten enkelen van hen zeer geëmotioneerd.

De slachtoffers verklaarden eerder allemaal dat T. steeds dwingender en agressiever werd in de loop van hun contact. Uit onderzoek is gebleken dat T. een obsessie heeft voor anale seks en overmatige interesse voor bondage en SM.

'Geen spijt'

De eis is volgens het OM zo hoog omdat T. geen spijt betuigde, er een grote kans is op herhaling en omdat de maatschappij beschermd moet worden tegen de verdachte. De advocaat van T. wil vrijspraak voor de Vlissinger.

De rechtbank besloot het onderzoek vandaag nog niet af te sluiten. Op 5 december wordt de zitting vervolgd. De uitspraak is op 19 december.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore