'Het is een plaatje'

Dirco laat werkgever KLM op zijn rug tatoeëren

14 november 2019 13:07 Aangepast: 14 november 2019 13:48
De tatoeage van Dirco. "Ik vind de 747 gewoon een prachtvliegtuig." Beeld © Privéfoto

"Als het bedrijf 100 jaar wordt, dan zet ik KLM op mijn rug", zei KLM-techneut Dirco Wit tegen zijn collega. Hij hield woord. Inmiddels staat niet alleen zijn werkgever op zijn bovenrug, maar heel Schiphol.

Wit, nu op vakantie in Thailand, vertelt via WhatsApp dat hij vliegtuigen 'altijd al mooi' vond. "Ik wilde piloot worden, maar had iets te slechte ogen." Via een goede kennis kwam hij op zijn 16de op de bedrijfsschool van KLM terecht. 36 jaar later werkt hij er nog altijd met veel plezier. "Ik werk er al zo lang dat ik bij het meubilair hoor", lacht hij.

Prachtvliegtuig

Op vakantie in Thailand, waar hij met zijn Thaise vrouw is, voegde hij de daad bij het woord. "Eerst wilde ik alleen het vliegtuig laten tatoeëren. Ik was met de 747 naar Sint-Maarten gevlogen en 13 jaar geleden vloog ik wel drie keer per jaar met het toestel naar Thailand, waar ik mijn vrouw had ontmoet. Ik vind het gewoon een prachtvliegtuig met zijn vier motoren, en vond het heel prettig vliegen."

Dirco wilde eerst alleen de Boeing 747 op zijn rug, maar het plaatje werd steeds groter. Dirco wilde eerst alleen de Boeing 747 op zijn rug, maar het plaatje werd steeds groter.

"Daarna kwam de achtergrond erbij. Toen was ik toch nog niet tevreden en heb ik het logo van 1919 eronder gezet. Nog wat overgangen gefotoshopt en toen was het klaar."

'Een plaatje'

Het oorspronkelijke idee was om hem wat kleiner te maken, maar de tatoeëerder stelde voor hem op deze grootte te maken. Tot grote tevredenheid van Dirco. "Het is een plaatje."

Wat KLM van zijn tattoo vindt, weet hij niet. "Ik ben op vakantie, dus ik heb nog niets gehoord. Maar een paar collega's hebben laten weten dat ze hem mooi en gaaf vinden."

Zelf is hij er in elk geval blij mee. "Ik heb er wel lang over nagedacht, maar ik vind het een mooie tattoo en ik doe wat ik wil. Ook al vinden sommigen het gek."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van