Amsterdam-Zuidoost

Verdachte opgepakt voor doodschieten oud-profvoetballer Kelvin Maynard

14 november 2019 11:57 Aangepast: 14 november 2019 11:59
Kelvin Maynard (met schaal) in zijn Volendamperiode

De politie heeft een verdachte aangehouden die betrokken zou zijn bij de dood van de 32-jarige Kelvin Maynard op 18 september in Amsterdam-Zuidoost.

Oud-voetballer Maynard werd 's avonds rond 20.30 uur neergeschoten en overleed, ondanks reanimatie van hulpdiensten, ter plekke aan zijn verwondingen. 

Vast voor verhoor

De verdachte zit vast voor verhoor. Meer informatie over de identiteit en verdenking volgen later, meldt de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Brandweer vindt fotograferen reanimatie doodgeschoten ex-voetballer 'heel ernstig'

Brandweer maakte foto's

Maynard werd mogelijk achtervolgd voordat er op hem werd geschoten, meldde de politie een dag na het incident. In verband met de fatale schietpartij zocht de politie naar twee personen die in het zwart gekleed waren en reden op een zwart tweewielig of driewielig motorvoertuig.

Na het incident circuleerden er foto's van de plaats delict, onder andere ook van de reanimatie van de dodelijk getroffen Maynard. Omdat toen al duidelijk was dat er geen persfotografen in de buurt waren, rezen er vermoedens dat hulpverleners foto's hadden gemaakt.

Later bleek dat de foto's zijn gemaakt door brandweerlieden. De plaats waar Maynard werd doodgeschoten is vlak bij een brandweerkazerne. De brandweerleiding vond het feit dat brandweerlieden van het korps foto’s hebben gemaakt van het reanimeren 'vanzelfsprekend heel ernstig', maar er is niemand voor ontslagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Kelvin was een goede vader, de rust zelve'

Profvoetballer

Maynard kwam tijdens zijn tijd als profvoetballer onder andere uit voor FC Volendam, FC Emmen en Antwerp FC. Dit seizoen speelde hij bij de amateurclub Alphense Boys. 

Kelvin Maynard laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore