Bijzonder afscheid

Ziekenhuis laat hond afscheid nemen van stervend baasje: 'Hij nestelde zich op bed'

13 november 2019 20:51 Aangepast: 14 november 2019 15:04
De hond nestelde zich bij binnenkomst rustig op het bed van zijn stervende baasje. Beeld © UMCG

Het Groningse ziekenhuis UMCG heeft de hond van een patiënt die op sterven lag, afscheid laten nemen op de intensive care. "Als een patiënt komt te overlijden, geven we hem en zijn naasten alle ruimte om afscheid te nemen", schrijft het ziekenhuis op Facebook.

Een foto van de hond in bed van zijn stervende baasje, is door het ziekenhuis op Facebook gezet. In een paar uur tijd is het bericht al massaal gedeeld.

Belangrijk

Tegen RTV Noord zegt de hoofdverpleegkundige dat het vaker gebeurt dat dier en baasje afscheid nemen, maar het bljift wel bijzonder. "We vinden het belangrijk dat als er zo'n nauwe band is tussen baasje en hond, dat er dan ook afscheid genomen kan worden."

Rustig gaan liggen

De viervoeter was samen met de partner van de stervende patiënt naar het ziekenhuis gekomen. Het baasje en de hond waren jarenlang onafscheidelijk. Volgens de verpleegkundige nestelde de hond zich bij binnenkomst al snel op het bed van zijn baasje. 

"Hij is daar rustig gaan liggen. We zagen dat de hond na een tijdje via de schoot van de partner het bed afstapte. Het was duidelijk: hij heeft afscheid genomen."

De verpleegkundige zegt verder dat ze denkt dat veel instellingen huiverig zijn met het toelaten van huisdieren vanwege hygiëne-oogpunt.

Bezoekuur met huisdieren, in dit ziekenhuis mag het

Huisdieren zijn welkom in het ziekenhuis van Venlo. Vanwege een proef mogen honden en katten op ziekenbezoek.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore