Enorme politiemacht

Automatische vuurwapens gevonden in woonwagenkamp Oss

13 november 2019 19:54 Aangepast: 13 november 2019 20:34
Het kamp is volledig afgegrendeld Beeld © ANP

De politie heeft bij de enorme operatie op een woonwagenpark in Oss onder meer enkele automatische vuurwapens gevonden. Ook zijn 'mogelijke explosieven' drugs en geld in beslag genomen, laat de politie weten.

De mogelijke explosieven werden gevonden in een verborgen ruimte

Vanmorgen werd het kleine woonwagenkampje afgegrendeld door een enorme politiemacht van honderden agenten en zelfs enkele militairen. De politie hield drie leden van een criminele familie aan, onder meer Martien R. die wordt beschouwd als een kopstuk van de Brabantse onderwereld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Godfather' Brabantse onderwereld opgepakt in Oss, woonwagenkamp uitgekamd

Drugshandel en liquidaties

De familie zou onder meer betrokken zijn bij drugshandel en liquidaties. Het kamp in Oss zou hun hoofdkwartier zijn.  

De politie doorzoekt de woonwagens op zoek naar bewijs. Martien R. werd al vaker aangehouden en veroordeeld, onder meer voor een liquidatie, maar kwam in hoger beroep alsnog vrij. En ook het kamp werd al vaker door de politie doorzocht. 

Enkele dagen bezig

De overige bewoners kregen vervangend onderdak aangeboden, omdat de politie verwacht nog wel enkele dagen bezig te zijn in het kamp.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Toename illegale wapenhandel in 200 gemeenten, Brabant spant de kroon

De politie wil voorlopig ook nog niet te veel vertellen over de actie: "Het onderzoek op het kamp neemt sowieso de nodige tijd in beslag omdat wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Juist daarom gaan wij op deze locatie zo uitgebreid te werk."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore