Straatwaarde ruim 1,1 miljard

2019 nu al recordjaar cokevangst in Rotterdamse haven

13 november 2019 18:22 Aangepast: 13 november 2019 18:59
Containers in de haven van Rotterdam.

Het jaar 2019 is nog niet eens voorbij, maar nu al is de cokevangst in de Rotterdamse haven groter dan ooit. Dit jaar is er al 23.000 kilo coke onderschept bevestigt het Openbaar Ministerie na berichtgeving van De Telegraaf. De drugs hebben bij elkaar een straatwaarde van ruim 1,1 miljard.

Eerder werd al bekend dat dit weekend werd in de haven 300 kg werd onderschept, maar nu blijkt dat er ook nog een partij van 660 kilo is gevonden. 

Verstopt in koffiebalen

Voor de partij van 300 kilo zijn drie mannen tussen de 22 en 28 jaar opgepakt. "De andere partij van 660 kilo maakt deel uit van een ander onderzoek en hebben we om die reden niet eerder naar buiten gebracht", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De coke van 660 kilo zat in pakketten die verstopt waren in koffiebalen. Er zijn voor die vangst nog geen aanhoudingen verricht.

Record

Het OM bevestigt dat er nog nooit zoveel coke in de Rotterdamse haven is onderschept in een jaar. Een cokevangst van afgelopen februari droeg daar flink aan bij: er werd toen 1500 kilo ontdekt in een container met Braziliaanse mango's.

En dan is het jaar nog niet voorbij. De laatste maanden van het jaar staan erom bekend dat er relatief veel coke wordt onderschept. Vorig jaar werd in 2018 in de haven van Rotterdam in het hele jaar ongeveer 19.000 kilo ontdekt.

Afgelopen februari werd een grote hoeveelheid coke ontdekt in een container met mango's. Afgelopen februari werd een grote hoeveelheid coke ontdekt in een container met mango's.

Grootste vangst

De grootste cokevangst tot nu toe in ons land is een partij van 4200 kilo. Deze  vangst werd ook in de haven van Rotterdam gedaan. 

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

300 kilo cocaïne gevonden in auto Rotterdam

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore