Drie auto's gebruikt

'Moordcommando hield advocaat Wiersum in de gaten'

12 november 2019 02:28 Aangepast: 12 november 2019 10:07
Politie doet onderzoek in Buitenveldert na moord op Derk Wiersum. Beeld © ANP

De aanslag op advocaat Derk Wiersum was goed voorbereid. De straat waar hij woonde en zijn huis werden in de gaten gehouden door een 'moordcommando' dat daarbij drie verschillende auto's gebruikte.

Derk Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B., die justitie helpt bij de zaak tegen topcrimineel Ridouan Taghi. Hij werd op 18 september vermoord voor zijn eigen woning.

Dit is wat we weten over de moord op advocaat Derk Wiersum

Derk Wiersum werd op 18 september vermoord op straat in Amsterdam. Uitgebreid politie-onderzoek heeft 1 oktober geleid tot de aanhouding van een verdachte.

Ridouan Taghi wordt ervan verdacht achter een reeks liquidaties en pogingen daartoe te zitten. Tegen hem is een Europees opsporingsbevel uitgevaardigd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Advocaat Wiersum herdacht: 'Een van ons is vermoord'

De auto's die werden gebruikt bij de voorbereidingen, werden al in augustus gezien in de straat. De aanslagplegers zouden uitgebreid vluchtroutes hebben verkend. De politie gaat daarom uit van 'professionele daders'

Op de Van Boshuishuizenstraat in Buitenveldert is de bewuste auto op beelden te zien. Op de Van Boshuishuizenstraat in Buitenveldert is de bewuste auto op beelden te zien.

Bestuurder aangehouden

Een van de gebruikte auto's, een witte Opel Combo, werd door de politie gevonden in Almere. De aanslagplegers gebruikten verder een Volkswagen Transporter en een Renault Mégane.

De politie is naarstig op zoek naar meer informatie over de voertuigen en verdachten. De bestuurder van de witte Opel Combo zou inmiddels opgepakt zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom Wim Anker de verdachte van de moord op advocaat Wiersum bijstaat

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore