'Laag en laf'

Politie zoekt zwartrijder die conductrice (63) knock-out sloeg

11 november 2019 19:51 Aangepast: 11 november 2019 20:42
De verdachte haalt uit naar de conductrice. Beeld © Politie

De politie is op zoek naar een man die op station Breda een 63-jarige conductrice van achteren knock-out heeft geslagen. Hij was door haar in de trein van Brussel naar Amsterdam betrapt met een ongeldig kaartje.

Het incident gebeurde op zaterdagavond 28 september kort voor halfzeven, meldt Omroep Brabant. De conductrice had de man in de trein opgedragen op station Breda een nieuw kaartje te kopen.

Van achteren neergeslagen

Ze verliet de trein om even koffie te halen. Op de bewakingsbeelden die de politie heeft vrijgegeven (zie onder) is te zien hoe ze uit de trein stapt terwijl de verdachte haar direct achterna gaat, het perron op. Na een paar tellen wordt ze door hem van achteren vol neergeslagen.

Daarna is te zien hoe de conductrice voorover valt terwijl de zwartrijder de benen neemt. Een voorbijganger probeert nog de man staande te houden, maar dat mislukt.

Vlaams accent

De politie noemt de aanval 'laag en laf' en heeft een signalement van de verdachte verspreid. "Het is een lichtgetinte man van zo'n 35 jaar die opviel door zijn Vlaamse accent. Hij is klein van stuk, zo rond de 1.65 m, tenger en heeft kort donker haar, opgeschoren aan de zij- en achterkant."

Na het incident rende hij via de roltrap richting de stationshal. Op bewakingsbeelden is onder meer te zien hoe hij over een toegangspoortje van het station springt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore