Ga naar de inhoud
Na arrestatie festival

Actrice Imanuelle Grives veroordeeld tot 2 jaar cel voor drugshandel en -bezit

Imanuelle Grives. Beeld © ANP

De actrice Imanuelle Grives is door de rechtbank in Antwerpen veroordeeld tot 2 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk en een boete van 1000 euro voor drugsbezit en -handel. De actrice werd in juli opgepakt op het Belgische dancefestival Tomorrowland met xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine om te verkopen.

Het Openbaar Ministerie eiste een maand geleden twee jaar celstraf en 1000 euro boete tegen haar.

Imanuelle
Lees ook:
Imanuelle Grives betuigt huilend spijt voor rechters

Worstelen met bestaan

De 34-jarige Grives heeft toegegeven dat ze drugs wilde verkopen en zei op de zitting in haar laatste woord snikkend dat ze zich roekeloos had gedragen. Haar advocaat John Maes had betoogd dat de actrice veel aan het feesten was en spanning zocht, maar dat ze eigenlijk worstelde met haar bestaan. Het was een grote stommiteit, zei hij.

De actrice werd op 21 juli opgepakt op het dancefestival Tomorrowland in Boom. Ze had volgens de Belgische aanklager xtc-pillen, MDMA, cocaïne en ketamine bij zich om te verkopen. Op haar logeeradres, waar ze met twee vriendinnen verbleef, werden nog meer drugs gevonden zoals amfetamine, GHB, cannabis en tientallen xtc-pillen. Tegen de vriendinnen werd achttien maanden celstraf geëist.

Na
Lees ook:
Na twijfel toch laatste serie met Imanuelle Grives op tv

Straf uitzitten

In België hoeven mensen die tot drie jaar cel worden veroordeeld, niet daadwerkelijk de gevangenis in. Ze krijgen elektronisch toezicht, maar dat geldt alleen voor inwoners van België. Buitenlanders moeten minimaal een derde van de straf wel achter de tralies doorbrengen.

Grives was aanwezig bij de uitspraak. Ze werd na ruim zes weken voorarrest in september vrijgelaten na betaling van een borgsom.