Technisch probleem

Veerboot dobberde door motorproblemen enige tijd in zee bij Texel

08 november 2019 09:29 Aangepast: 08 november 2019 10:13
Archieffoto: de veerboot naar Texel. Beeld © ANP

Door vermoedelijk een motorprobleem heeft de veerboot tussen Texel en Den Helder vanochtend rondgedobberd op het Marsdiep.

Aanvankelijk was er sprake van dat de passagiers van boord gehaald moesten worden, maar volgens rederij TESO bleek dat later niet nodig.

"De boot, Texelstroom, is aangemeerd in de haven van Texel waar de opvarenden van boord zijn gegaan", zegt een woordvoerster. De veerboot vaart op eigen kracht terug naar Den Helder.

Forensen aan boord

Het was volgens haar niet druk aan boord. "Het is nu niet het vakantieseizoen en aan boord bevonden zich vooral forensen."

Een van deze forensen is Matthew Humphreys, die onderweg was naar zijn werk bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ). "Ik nam de boot van 7.30 uur. Normaal gesproken duurt dat ongeveer 20 minuten, maar vlak voor de haven van Texel hielden de motoren ermee op."

De sfeer aan boord was volgens hem goed. "We kregen gratis thee en koffie. En ik heb de zonsopgang kunnen zien vanaf de boot, wat erg mooi was." Uiteindelijk kon de veerboot na bijna twee uur toch aanmeren.

Veerdienst

De veerdienst is hervat en de wachttijd is ongeveer een uur. Tot nader order is er elk uur maar één afvaart.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore