90 dagen langer vast

Verdachte bioscoopmoorden Groningen blijft voorlopig in cel

06 november 2019 17:11 Aangepast: 06 november 2019 17:44

Ergün S., de man die ervan wordt verdacht twee schoonmakers in de bioscoop in Groningen te hebben gedood, blijft nog zeker 90 dagen langer in voorarrest. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland vandaag besloten. S. wordt verdacht van moord dan wel doodslag.

De Rotterdammer werd vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Groningen. Hij zit in beperkingen en mag dus alleen contact hebben met zijn advocaat.

De slachtoffers zijn een echtpaar, Gina en Marinus (56 en 55 jaar), uit Slochteren dat al jaren schoonmaakte in de bioscoop. Een dag na de vondst van hun lichamen werd de 33-jarige Ergün S. aangehouden. Hij raakte daarbij gewond door een politiekogel en is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

Vreemd gedrag

Volgens getuigen gedroeg S. zich de laatste jaren vreemd. Hij zou bezig zijn met drugs. Ook zwierf hij al ruim een week door Groningen. Dat zeggen getuigen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte bioscoopmoorden 'was laatste tijd de weg kwijt'

Gedwongen opname

S. stond een paar weken geleden op het punt gedwongen te worden opgenomen. Het opnameverzoek van zijn behandelaar moest nog door de rechter worden bekeken. Het verzoek voor de gedwongen opname was er al, maar een rechter moest hier nog een oordeel over vellen.

De GGZ-medewerker die de 33-jarige Rotterdammer in behandeling had, wilde dat de verdachte gedwongen zorg zou krijgen, zo vertelde de woordvoerder eerder aan RTL Nieuws. "De procedure is gestart, maar het heeft niet tot gewenst resultaat geleid. Ook voor ons is het een schok"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte van bioscoopdoden stond op punt gedwongen te worden opgenomen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore