'Mooi pakket'

Onderwijsminister Slob: begrip voor leraren, maar geen extra geld

06 november 2019 13:01 Aangepast: 06 november 2019 13:04
Slob in gesprek met een demonstrant voorafgaand aan het onderwijsdebat Beeld © ANP

Meer dan 4000 scholen staken vandaag, maar minister Slob van Onderwijs laat zich niet onder druk zeggen. Voor hem is de actiedag geen reden om structureel meer geld naar het onderwijs te laten gaan. Volgens hem ligt er al 'een mooi aanvullend pakket'.

Vorige week kwam de minister met de bonden en werkgevers een pakket van 460 miljoen overeen. Even leek de kou uit de lucht en werd de staking afgelast. Maar de achterban van de lerarenbonden was niet tevreden: het ging voor een groot deel om eenmalig geld en niet om structureel geld. 

Vandaag noemde minister Slob het 'teleurstellend' dat een van de vakbonden waarmee hij vrijdag een akkoord dacht te hebben, zijn handtekening heeft ingetrokken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

460 miljoen erbij en tóch staken: waarom zijn de leraren nog steeds boos?

Begrip

Tijdens het Kamerdebat liet Slob weten dat hij begrijpt dat onderwijspersoneel het zwaar heeft, maar dat hij niet kan beloven dat er structureel meer geld naar onderwijs gaat. 

Voor het debat zei Slob al tegen RTL Nieuws dat hij zich bewust is van de wensen van de leraren, maar dat er eerder ook al geld is vrijgemaakt. "Ik weet ook dat er structureel geld beschikbaar is gesteld en dat men graag nog meer aanvullend structureel geld wil."

Maar Slob vindt dat het pakket van 460 miljoen dat hij onlangs overeenkwam met de bonden en de werkgevers voldoende is. Op de vraag of hij vandaag goed nieuws heeft voor de leraren, kaatste hij de bal terug: "Ik denk dat het goed nieuws is dat er aanvullend geld beschikbaar is gekomen en daar zal ik me voor verantwoorden bij de kamer."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duizenden leraren blokkeren verkeer Rotterdam bij protest

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore