Code rood in de zorg

Oproep GESLOTEN: word jij geraakt door het personeelstekort in de zorg?

06 november 2019 08:51 Aangepast: 12 november 2019 08:45
Ambulance (archieffoto).

LET OP: DEZE OPROEP IS INMIDDELS GESLOTEN. JE KUNT NIET MEER DEELNEMEN. Overal in de zorg groeit het tekort aan personeel. Dat is zwaar voor de mensen die werken in de zorg én voor patiënten of cliënten. RTL Nieuws wil samen met kijkers en lezers onderzoeken welke invloed dit heeft op de dagelijkse zorg, de werkvloer en de thuissituatie. Werk jij in de zorg en zie je de gevolgen van personeelstekorten? Dan horen wij graag je verhaal.

Wat betekent een zieke collega voor het rooster die werkdag? En wat zijn de consequenties van veel overwerken of onregelmatige diensten voor het thuisfront? Kun jij met je collega's nog de zorg leveren, waarvoor je het vak hebt gekozen?

Ziekenhuis tot thuiszorg

We kijken in dit onderzoek naar de personeelstekorten in alle aspecten van de zorg. Dat kan dus psychische zorg zijn of zorg in een ziekenhuis. Jeugdzorg of juist ouderenzorg. De gevolgen in de jeugdzorg zullen er anders uitzien dan die in een ziekenhuis, dus die verschillende verhalen nemen wij graag mee in het onderzoek. 

Vragenlijst

De link naar ons onderzoek vind je hier. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 12 minuten. Al je gegevens worden anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Wil je meewerken aan een langer onderzoek naar personeelstekort in de zorg, geef dat dan aan bij de laatste vragen. 

Ook patiënten kunnen reageren 

Werkt u niet in de zorg, maar heeft u iets meegemaakt als patiënt of cliënt? Zoals een afdeling die tijdelijk gesloten was als gevolg van een tekort aan personeel, of werd u geholpen door iemand die nog geen opleiding had afgerond? Ook dan horen we graag wat er is gebeurd. Dat kan via ons e-mailadres onderzoek@rtl.nl.

De onderzoeksredactie verzamelt de gegevens uit de vragenlijst om te kijken met welke situaties ons publiek te maken krijgt in de zorg. Die zullen we voorleggen aan experts om de representativiteit te toetsen. Van daaruit breiden wij ons onderzoek uit. 

Contact met onze journalisten 

Om meer inzicht in te krijgen in de informatie die je deelt, komen we graag met je in contact. Of dat mag en hoe we dat kunnen doen, kun je invullen in de vragenlijst. Natuurlijk worden al je gegevens vertrouwelijk behandeld. Jouw informatie komt nooit zonder toestemming in een artikel of tv-item. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van