Ga naar de inhoud
Kaarthouders de dupe

NS schrapt korting in de spits en halveert aantal abonnementen

Archieffoto Beeld © ANP

De NS gaat een streep zetten door een fors aantal abonnementen. Ook de spitskorting wordt geschrapt.

Met de aanpassingen van het NS-aanbod wordt volgend jaar een begin gemaakt. De veranderingen worden ingevoerd na adviezen van reizigers en consumentenorganisaties. 

Achteraf een factuur

Het aantal abonnementen gaat van 22 naar 11 en NS Flex wordt voor de meeste abonnementen standaard. Reizigers hoeven dan vooraf geen saldo meer op hun ov-chipkaart te zetten, maar krijgen aan het eind van de maand een rekening. Ook kunnen alle NS-abonnementen maandelijks opgezegd worden.

De korting tijdens piekuren verdwijnt omdat die volgens de NS  'niet meer van deze tijd' zou zijn. Vanaf 2021 verdwijnt de 40 procentkorting tijdens de middagspits die sommige abonnementhouders nog hebben.

Nieuwe
Lees meer
Nieuwe dienstregeling: meer treinen en indeling per 10 seconden

Voordeelurenkaarthouders de dupe

Reizigersorganisatie Rover is positief over de plannen: "Door achteraf voor een reis te betalen, hoeven treinreizigers geen hoge bedragen op hun ov-chipkaart te zetten om een instapborg te betalen." 

Maar Rover heeft wel kritiek op het verdwijnen van de middagspitskorting van 40 procent op de Voordeelurenkaart tussen 16.00 en 18.30. Dat abonnement werd sinds 2011 niet meer verkocht, maar mensen die het abonnement hadden mochten dat tot nog toe behouden.

'Perrons
Lees meer
'Perrons te klein voor spoorboekloze trein'
Dit is een artikel van