Drievoudige moord

OM onderzoekt mes dat moeder Thijs H. naar politie bracht

04 november 2019 10:58 Aangepast: 04 november 2019 11:05
Thijs H. Beeld © Eigen foto

Het onderzoek in de zaak-Thijs H. is bijna klaar. Dat laat het Openbaar Ministerie vandaag weten. De 27-jarige Limburger bekende eerder drie moorden in Den Haag en op de Brunssummerheide. Het OM doet nog onderzoek naar sporen op een mes dat zijn moeder naar de politie heeft gebracht.

Vandaag was de tweede pro-formazitting in het proces van H. Dat betekent dat de rechtszaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld, maar dat er alleen wordt gesproken over de stand van het onderzoek. 

De 27-jarige Limburger heeft eerder al bekend dat hij in mei drie mensen heeft vermoord in Den Haag en op de Brunssummerheide bij Heerlen. H. was vandaag zelf aanwezig in de rechtbank in Maastricht. 

Psychotisch of niet?

Het eerste slachtoffer viel op 4 mei in Den Haag. Het was de 56-jarige vrouw Etsuko. Drie dagen later, op 7 mei, werden de 63-jarige Diny en een 68-jarige man vermoord. Een wandelaar vond hen.

H. verklaarde eerder dat hij de moorden tijdens een psychose uitvoerde en dat hij opdracht had gekregen om te moorden.De psychose zou mogelijk zijn veroorzaakt door ADHD-medicijnen en drugs. Het Openbaar Ministerie zet vraagtekens bij die psychose, omdat H. op zijn computer een bijzondere zoekgeschiedenis had. H. googelde onder andere naar: 'hoe gedraag ik me als psychopaat' en 'hoe leid ik de rechters en politie om de tuin'.

Drie moorden in vier dagen: een reconstructie in de zaak- Thijs H.

Eén moord in Den Haag, twee in Limburg en één verdachte: de 27-jarige Thijs H. Wat gebeurde er precies begin mei? Dit is wat we tot nu toe weten over deze heftige zaak.

Mes onderzocht

In het Pieter Baan Centrum wordt onderzoek gedaan naar de geestelijke gesteldheid van H. Dat rapport is nu bijna klaar. Ook het sporenonderzoek naar het mes is bijna afgerond. Het mes zou afkomstig zijn uit het messenblok van de ouders van H. Het is nog niet bekend of dit mes mogelijk is gebruikt bij het doden van de slachtoffers.

Het wachten is op meer uitslagen van onderzoeken. Op 17 december staat de volgende rechtszaak gepland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Openbaar Ministerie: 'Ouders Thijs H. werkten niet altijd goed mee'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore