Nederland

Vrouw bevalt van zoon naast snelweg A2: 'Ze zat al met de benen op het dashbord'

03 november 2019 20:44 Aangepast: 03 november 2019 20:45
A2 bij Born Beeld © Google street view

Een bijzondere melding voor de politie in Limburg vanavond: een vrouw was aan het bevallen terwijl haar auto stilstond op de vluchtstrook van de A2. De gealarmeerde politie was binnen vijf minuten ter plaatse en reed de auto naar een parkeerplaats bij een nabijgelegen hotel.

"Ik heb nog gekeken voor een kamer, maar dat redde ze niet meer", vertelt een medewerker van het hotel aan RTL Nieuws. "De auto stond recht voor de deur en ze zat met de benen op het dashbord." De hotelmedewerker kon niet veel meer doen dan wat handdoeken brengen.

Daarna is ze met het peuterzoontje van het stel in de lobby gaan zitten. "Die zei helemaal niks meer. Hij was enorm geschrokken." 

Begeleid via portofoon

De agenten werden ondertussen tijdens de bevalling via hun portofoon begeleid door de ambulancemedewerker vanuit de meldkamer. Niet veel later was er een ambulance aanwezig en konden ambulancepersoneel en een verloskundige het overnemen. 

Het jongetje werd vervolgens op de parkeerplaats geboren, tussen een groot aantal hulpverleners. Moeder en kind zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar beiden maken het goed. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaan met tweelingzus wordt vader van tweeling op verjaardag

Opluchting

"Iedereen was heel opgelucht dat het goed was gegaan", zegt de hotelmedewerker. "Je merkte wel aan iedereen dat het een heel bijzondere bevalling is, waarbij ze heel goed moesten opletten." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore