Ook geschoten

Gewelddadige overval op juwelier Waalwijk: eigenaren vastgebonden

03 november 2019 08:14 Aangepast: 03 november 2019 10:36
De politie bij de juwelier. Beeld © FPMB / Erik Haverhals

Bij een juwelier midden in het centrum van Waalwijk is gisteravond een overval gepleegd. Daarbij zijn de twee eigenaren vastgebonden. De politie is op zoek naar drie mogelijke daders.

De overval was gisteravond rond 22.00 uur op de Grotestraat, een winkelstraat waar volgens het Brabants Dagblad ten tijde van de overval 'de nodige mensen' waren. Niemand zei iets gezien te hebben

Persoon met een masker

De eigenaren, die boven de juwelierszaak wonen, hoorden een raar geluid, meldt de politie. De vrouw keek in de hal en zag dat de deur openstond. Toen zij dichterbij kwam, zag ze een persoon met een masker staan.

De persoon met de masker deelde direct een 'flinke' duw uit, waardoor de vrouw viel. Daarna stapten er vermoedelijk nog twee overvallers de woning binnen, meldt de politie.

Worsteling

De vrouw werd vastgebonden en de overvallers kwamen daarna in worsteling met de mannelijke bewoner. Ook hij werd vastgebonden.

De slachtoffers bleven in de woning achter, terwijl de overvallers de zaak binnengingen. Daarop trad direct het alarmsysteem in werking. Dit systeem werkte met mist: in korte tijd verspreidde zich door de hele zaak witte rook.

De overvallers droegen volgens de politie gezichtsbedekking en zijn ze gevlucht in de richting van de Winterdijk. De daders waren 'opvallend lang', vermoedelijk rond de 1.90 meter.

Harde knal

Tijdens het onderzoek vertelden meerdere getuigen dat zij een 'harde knal' hadden gehoord. Zij vermoedden een schot. "Uit onderzoek blijkt dat er inderdaad in de woning in de lucht is geschoten", meldt de politie.

De eigenaren zijn volgens de politie 'hevig geschrokken' en ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Of de overvallers iets hebben buitgemaakt, is niet bekend.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore