Dierenmishandeling

Negen verwaarloosde kippen gevonden: 'Dit is een misdrijf'

02 november 2019 13:20 Aangepast: 02 november 2019 16:41
Beeld © Dierenambulance Amsterdam

Ze waren hongerig, mager en gestrest: de negen gedumpte kippen die gisteravond in Amsterdam werden gevonden in twee plastic bakken en een Hema-doos, tussen twee bankjes verscholen.

De Dierenambulance Amsterdam kreeg om 20.00 uur een melding dat de kippen op een plantsoen aan de Weteringschans in Amsterdam stonden. "Ze  vielen meteen aan op het voedsel dat wij ze gaven", vertelt vrijwilliger Anne. Het gebeurt volgens haar zelden dat ze zoveel verwaarloosde kippen bij elkaar aantreffen. 

Aangifte

Waar de kippen vandaan komen en wie ze in het plantsoen heeft gezet, is niet bekend. Maar de dierenambulance roept getuigen op zich te melden. "Zij zijn onze ogen en oren." Ook is aangifte gedaan van dierenmishandeling. "Dit is een misdrijf. Je wordt niet geacht dieren te dumpen."

Met de kippen gaat het inmiddels een stuk beter. Na een overnachting bij de dierenambulance zijn ze naar het kippenasiel Fruittuin van West gebracht. "Daar blijven ze scharrelen totdat ze doodgaan. Ze worden er niet geslacht." 

En de vrijwilligers bij de dierenambulance kregen ook nog een cadeautjes van de kippen: vanmorgen vonden ze een lekker eitje voor bij het ontbijt. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore