Ga naar de inhoud
Goedkoop dagje uit

Wat te doen tijdens lerarenstaking? Bij deze attractieparken krijg je vandaag korting

Kinderen kijken naar schildpadden in Diergaarde Blijdorp Beeld © ANP

Veel dierentuinen en attractieparken spelen in op de lerarenstaking van aankomende woensdag door middel van kortingen en acties. Ruim 2500 scholen hebben al aangegeven gesloten te zijn op die dag. Wil jij woensdag op pad met korting? Wij zetten een aantal ideeën op een rijtje.

Artis in Amsterdam: De dierentuin in het centrum van Amsterdam biedt een korting aan op de entreeprijzen. Kinderen en studenten kunnen die dag voor 4 euro de dierentuin in, een korting van ruim tachtig procent. Volwassen begeleiders betalen die dag 18 in plaats van 24 euro. Toegang voor Micropia is die dag voor kinderen 5 euro.

Attractie- en Vakantiepark Slagharen in Slagharen: Tijdens de staking gooit het park het zwembad en de schaatsbaan open vanaf 13.00 uur. Bezoekers kunnen voor 10 euro komen zwemmen en schaatsen. Kaartjes zijn inclusief parkeren en schaatshuur. De rest van het attractiepark is woensdag wel dicht.

Burgers' ZOO in Arnhem: Zij bieden een speciale mogelijkheid aan voor kinderen om een educatief programma te volgen, maar die is al uitverkocht. Er was een beperkte capaciteit. Kinderen worden ’s ochtends naar de dierentuin gebracht en gaan met de gids achter de schermen kijken. Aan einde van de dag kunnen de ouders de kinderen weer ophalen.

460
Lees ook:
460 miljoen erbij en tóch staken: waarom zijn de leraren nog steeds boos?

Madurodam in Den Haag: De stad vol miniaturen is woensdag gratis voor kinderen tot 12 jaar. 

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam: Alle basisschoolleerlingen tot en met 12 jaar gratis toegang in Diergaarde Blijdorp. De scholen zijn dicht, maar in Diergaarde Blijdorp is er genoeg te leren over de natuur. Er is dan bijvoorbeeld een plastic soep expositie. 

Toverland in Sevenum: Eigenlijk zouden de deuren van de buitenattracties vanaf afgelopen weekend gesloten zijn, maar tijdens de lerarenstaking op woensdag gaat het park speciaal nog een dagje open.

Tikibad Duinrell in Wassenaar: Normaal gaat in de wintermaanden het Tikibad op woensdag om 13.00 uur open, maar speciaal voor deze staking opent het Tikibad al om 11.00 uur haar deuren. Het park blijft wel gesloten. 

Wildlands Adventure Zoo in Emmen: Leerlingen van het voortgezet onderwijs ontvangen 50 procent korting op de kassaprijs. Leerlingen uit het basisonderwijs mogen gratis naar binnen.

Veel parken al gesloten

Vanwege het winterseizoen zijn al veel parken gesloten. Bijvoorbeeld Walibi Holland, Dolfinarium, Apenheul, Hellendoorn en Drievliet zijn al dicht. De Efteling, Ouwehands dierenpark Rhenen en Safaripark Beekse Bergen zijn wel geopend, maar doen verder niets bijzonders die dag.

De Julianatoren in Apeldoorn zou speciaal voor de lerarenstaking open gaan, maar na de berichtgeving van vrijdag is toch besloten om dicht te blijven. 

Bekijk hier de video van Editie NL:

02:24