Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Sfeer sloeg om

Bouwprotest: nog één man vast vanwege poging tot doodslag

31 oktober 2019 10:11 Aangepast: 31 oktober 2019 10:15
De politie voert bij het Malieveld een charge uit. Beeld © ANP

Na het protest van de bouwsector gisteren in Den Haag zit er nog één actievoerder vast. De man werd aangehouden voor poging tot doodslag nadat hij had geprobeerd een motoragent van de weg af te rijden.

De actievoerders gingen naar het Malieveld om te laten zien welk materieel volgens hen stilstaat door milieuregels. De sector zegt dat die problematisch uitpakken voor bedrijven en eist snelle actie van de overheid.

Tijdens het protest werden in totaal 26 mensen aangehouden voor onder meer openlijke geweldpleging, opruiing, vernieling en gevaarlijk rijgedrag. De andere arrestanten liet de politie al eerder gaan.

ME ingezet

Volgens de politie verliep het protest 'overwegend ordelijk'. Aan het eind van de middag werd de sfeer op het Malieveld even grimmig toen een aantal personen met flessen naar agenten gooiden. De ME werd ingezet om de rust te herstellen.

Ook werden arrestaties verricht tijdens de uittocht van de bouwvakkers, die de hofstad via de A12 weer wilden verlaten. De actievoerders reden heel langzaam over de volle breedte van de weg.

De initiatiefnemer van het bouwprotest, Arnold Tuytel, zei gisteren tegen RTL Nieuws dat hij tevreden was over het protest. "Het was leuk, alleen aan het eind van de middag wat minder", zegt Tuytel, doelend op de grimmige sfeer die toen ontstond tussen demonstranten en de politie. "We hebben goede gesprekken gehad met de ministers, maar laat ze eerst maar eens waarmaken wat ze beloofd hebben."

Of er al een volgend bouwprotest op de planning staat kan Tuytel nog niet zeggen. "We hebben ze twee weken gegeven, daarna gaan we wel weer verder kijken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore