Ergün S.

Verdachte van bioscoopdoden stond op punt gedwongen te worden opgenomen

28 oktober 2019 17:35 Aangepast: 28 oktober 2019 17:44

Ergün S., de man die ervan wordt verdacht twee schoonmakers in de bioscoop in Groningen te hebben gedood, stond op het punt gedwongen te worden opgenomen. Het opnameverzoek van zijn behandelaar moest nog door de rechter worden bekeken.

Dat bevestigt een woordvoerder van Delfland GGZ aan RTL Nieuws na eerdere berichtgeving in het AD. Het verzoek voor de gedwongen opname was er al, maar een rechter moest hier nog een oordeel over vellen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Onderzoek duurt langer, Pathé Groningen nog tot woensdag dicht

Een schok

De GGZ-medewerker die de 33-jarige Rotterdammer in behandeling had, wilde dat de verdachte gedwongen zorg zou krijgen, zo vertelt de woordvoerder. "De procedure is gestart, maar het heeft niet tot gewenst resultaat geleid. Ook voor ons is het een schok", vervolgt ze.

Toen medewerkers van instelling Delfland hoorden dat S. ervan werd verdacht twee mensen in de Pathé-bioscoop in Groningen te hebben gedood, hebben ze volgens de woordvoerder 'direct uitgezocht of hij bij Delfland bekend was'. Dat bleek het geval te zijn.

Meteen melding gedaan

"Wij hebben toen direct melding gemaakt bij Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. En we hebben een onafhankelijk bureau ingezet voor een calamiteitenonderzoek."

S. gedroeg zich de laatste jaren vreemd, zo vertelden getuigen al eerder aan RTL Nieuws. Ook zwierf hij al ruim een week door Groningen. Volgens een buurvrouw was S. altijd bezig met drugs. Mensen zouden het huis in en uit lopen. "Hij had een wietplantage. Een keer was er een inval. Daarna mocht hij even het huis niet in." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte bioscoopmoorden 'was laatste tijd de weg kwijt'

Voorgeleid

De vrouw zei dat S. een paar jaar geleden opgenomen is geweest in een afkickkliniek. "Daarna zag hij er even wat beter uit, meer verzorgd." 

De Rotterdammer wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Groningen. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) vandaag. De onderzoeksrechter zal dan besluiten over een verlenging van zijn voorarrest met twee weken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore