Ga naar de inhoud
Misdrijf

Doden gevonden in bios Groningen: 'Agenten renden met revolvers over het dak'

De lichamen werden gevonden in de bioscoop in het centrum van Groningen. Beeld © ANP

"Met getrokken revolvers renden agenten over het dak. Best schrikken, zo voor je deur", zegt de eigenaar van de Groningse kapsalon Kapsoones. De ondernemer zit tegenover de bioscoop waar vanochtend twee doden werden gevonden. De politie kan aan het eind van de middag nog niets zeggen over de slachtoffers.

De hele dag is het druk in de Groningse binnenstad. Mensen komen een kijkje nemen bij de Pathé-bioscoop waar vanochtend twee doden zijn gevonden. 

Zwarte schermen

Rond de bioscoop zijn zwarte schermen geplaatst. De hele dag heeft een rechercheteam onderzoek gedaan. Over de identiteit van de slachtoffers kan de politie aan het einde van de middag nog niets zeggen. De politie wil eerst de nabestaanden inlichten. Op Twitter laat de politie weten dat ze sommige familieleden nog niet hebben kunnen bereiken.

Ook is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Wel gaat de politie uit van een misdrijf. 

'Komt heel dichtbij'

"Ik woon hier om de hoek en ga regelmatig naar deze bioscoop. En dan hoor je op het nieuws dat er twee lichamen in de bios liggen", vertelt een Groningse die een kijkje komt nemen bij de bioscoop.

"Heel raar om te zien dat de bioscoop helemaal afgesloten is. Het komt nu wel heel dichtbij." 

"Er gebeurt hier steeds meer'

Kapper Rense zit met zijn kapsalon Kapsoones tegenover de bioscoop. "Ik zit hier al heel lang en heb hier al redelijk veel meegemaakt', zegt hij tegen RTL Nieuws. "De laatste jaren gebeurt hier steeds meer. Het is geen Amsterdam, het lijkt hier qua criminaliteit steeds meer op New York. Er is veel loos."

De kapper stond vanaf half negen vanochtend te knippen toen hij opeens allemaal politie en ambulances aan hoorde komen. "Veel meer dan normaal. Het was wel duidelijk dat er iets aan de hand is. Ik heb al veel meegemaakt, maar twee doden in een bioscoop, dat is toch echt wel heel bizar."

Best schrikken

Ook een student vertelt dat het de laatste tijd onrustig is in de stad. "Er gebeurt hier de laatste tijd vanalles. Dingen die je liever op Netflix ziet. Twee doden in de bioscoop, dat is toch best wel schrikken."

Bios blijft dicht

De bioscoop blijft ook zondag de hele dag dicht. "We zijn nog onderzoek aan het doen en daarom blijft de bioscoop dicht", zegt een politiewoordvoerder.

"We kunnen maar één keer onderzoek doen. Als we het gebouw vrijgeven, dan kunnen we daarna niet nog een keer terug om onderzoek te doen want bioscoopbezoekers lopen over de sporen heen."

Raadsels rond doden in bioscoop Groningen

00:54
Twee
Lees ook:
Twee lichamen gevonden in bioscoop Groningen, politie gaat uit van misdrijf