Omgeving afgezet

Twee lichamen gevonden in bioscoop Groningen, politie gaat uit van misdrijf

26 oktober 2019 10:14 Aangepast: 26 oktober 2019 14:11
De politie doet onderzoek bij het bioscoopcomplex Beeld © ANP

De politie heeft vanochtend twee lichamen gevonden in de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep in de stad Groningen. Er is nog weinig bekend over wat er is gebeurd, maar de politie gaat uit van een misdrijf.

Raadsels rond doden in bioscoop Groningen

De politie gaat uit van een misdrijf en roept getuigen op zich te melden.

De politie kon nog niets zeggen over de identiteit van de doden en zoekt getuigen. De doden zijn gevonden in het bioscoopcomplex.

Getrokken wapens

De Forensische Opsporing is in het pand om onderzoek te doen: op de tweede verdieping van het pand lopen mensen in witte pakken. Er is een Team Grootschalig Optreden (TGO) opgestart, wat betekent dat meerdere politiemensen van verschillende diensten samenwerken bij het onderzoek.

Meerdere getuigen melden dat ze rond 10.00 uur politiemensen met getrokken wapens op het dak van de bioscoop hebben zien lopen.

Afzettingen

De omgeving van de Pathé-bioscoop aan het Gedempte Zuiderdiep is afgezet. Rond 13.00 uur is de afzetting van de Ruiterstraat opgeheven. Hierdoor is ook de parkeergarage daar weer bereikbaar. Het Gedempte Zuiderdiep blijft nog wel afgesloten.

De politie heeft de omgeving van de bioscoop afgezet. De politie heeft de omgeving van de bioscoop afgezet.

'Verschrikkelijk nieuws' 

Op Twitter meldt de bioscoop vandaag gesloten te blijven. Mensen die al een kaartje hadden, krijgen bericht.

Het complex telt negen zalen en in totaal 1671 stoelen, waarvan 545 stoelen in de grootste zaal. In een verklaring laat Pathé weten 'het verschrikkelijke nieuws' te hebben ontvangen. "Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore