Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Financiering niet rond

Uitzwaaifeest 'Brexit aan Zee' uitgesteld tot 2020

26 oktober 2019 09:04 Aangepast: 26 oktober 2019 10:02
Het strand bij Wijk aan Zee Beeld © ANP

Met Franse wijn en Duitse worsten afscheid nemen van de Britten: dat is het idee achter het event 'Brexit aan zee'. Het was de bedoeling om het op 31 oktober te houden, de geplande brexitdatum. Maar de organisatie heeft het feest moeten uitstellen.

Het begon allemaal als grap op Facebook: organisator Ron Toekook maakte een event aan waarbij Nederlanders gezellig met zijn allen de Brexit kunnen bekijken vanaf het strand bij Wijk aan Zee. Er waren zo veel mensen geïnteresseerd dat Toekook besloot om er een echt evenement van te maken, met bands, foodtrucks en een uitzwaaimoment waar ze een luchtfoto van maken.  

"Het is de bedoeling dat het een fijne dag wordt, waarop we afscheid nemen van een vriend", zei Toekook eerder tegen Editie NL. "Het is volledig uit de hand gelopen, maar we zijn wel gewend om evenementen te organiseren", voegde hij eraan toe. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ruim 55.000 geïnteresseerd in 'Gezellig op het strand de brexit kijken'

Maar vier dagen voor de start heeft de organisatie het feest toch moeten uitstellen. Ze kregen de financiering niet rond, mede door de hoge beveiligingskosten. "In overleg met de gemeente Beverwijk wordt een nieuwe datum vastgesteld", zegt Toekook. 

Wie al een kaartje heeft gekocht krijgt het geld terug. Waarschijnlijk komt er begin 2020 een nieuw event.   

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore