Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Uitgangen geblokkeerd

Boerenacties bij provinciehuis Brabant ten einde

25 oktober 2019 20:47 Aangepast: 26 oktober 2019 08:19
Boeren en politie bij het provinciehuis van Den Bosch. Beeld © ANP

Bij het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch is het vannacht lang onrustig gebleven. Boze boeren hadden het provinciehuis bezet, waar tot in de late avond nog werd vergaderd over stikstofregels en milieuvriendelijke stalsystemen. Rond 1.30 uur vertrokken de boeren met hun tractoren.

In de avond was het rond het provinciehuis zó onrustig, dat het debat tijdelijk werd stilgelegd. Wim van de Donk, de Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, hervatte de vergadering na ongeveer een uur.

Bij het provinciehuis in Den Bosch zijn de boeren al de hele dag aan het protesteren. Dat ging er al die tijd gemoedelijk aan toe. Rond half acht werd de situatie ineens gespannen en hebben de boeren ook de laatste toegangsweg bij het provinciehuis geblokkeerd. Daardoor kan niemand meer met de auto het terrein op of af. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Honderden trekkers bij provinciehuis Brabant, centrum Den Bosch geblokkeerd

De protesten in Brabant zijn net als de eerdere landelijke protesten in Den Haag gericht tegen de nieuwe stikstofmaatregelen. Daarnaast is het zo dat er specifiek in Brabant een nieuw systeem ingevoerd gaat worden vanaf 2022 waarbij stallen milieuvriendelijker moeten worden. De boeren vinden dat ze te snel en te veel moeten aanpassen in hun bedrijven. 

Volg de laatste updates van Rik Konijnenbelt op Twitter:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore